Paardrijles en voltigeles

Paardrijles

Voor iedereen!

Wij verzorgen met veel plezier paardrijlessen voor kinderen, volwassenen en licht gehandicapte mensen. Iedereen is van harte welkom bij ons. De lessen worden gegeven op verschillende niveaus door gediplomeerde instructeurs. Veiligheid, gezelligheid en individuele aandacht, voor zover mogelijk, staan bij ons voorop.

Vanaf 6 jaar kunnen zowel beginners als gevorderden bij ons terecht.
Wij houden onze lessen afwisselend door in verschillende disciplines les te geven. Ook het leren omgaan met paard/pony en het leren poetsen en opzadelen horen hierbij.

Voltigeles

Voltige is een teamsport waarbij men (turn)oefeningen op het paard doet terwijl het paard wordt gelongeerd (rondjes loopt aan een lange lijn) in stap of galop. Er zijn een aantal verplichte oefeningen en daarnaast is men vrij om allerlei oefeningen zelf te verzinnen met 2 of 3 personen. Voltige is geschikt voor bijna alle leeftijden. Verschillende leeftijden binnen een voltige groep kunnen elkaar zeer goed aanvullen.

Voltigeles

Aparte voltigelessen worden op maandag en vrijdag gegeven. Ook hierin hebben wij groepen van verschillende niveaus. Er zijn ook groepen die uitkomen op wedstrijden en demonstraties geven op evenementen.
Dit is in het kort wat we in een voltigeles doen:
- eerst uitleg en warming-up
- oefeningen op de bok (neppaard)
- oefeningen uitvoeren op het paard
- Verzorging van het voltigepaard voor en na de les.