Omgeving

Omgeving

Ontdek De Liemers

U stapt op bij De Tutenburg. Vanuit dit punt kunt u diverse fietsroutes kiezen. Welke route u ook kiest, u kunt volop genieten van de mooie natuur die deze omgeving u te bieden heeft. Daarnaast kunt u uw tocht combineren met een bezienswaardigheid of een restaurantje in de buurt.

IJssel, Rhederlaag en Veluwe
Vanaf de opstapplaats kunt u langs Nederlands' mooiste rivier De IJssel fietsen. Vanaf de dijk heeft u een mooi uitzicht over de uiterwaarden en de rivier met zijn scheepvaart. Ook het recreatiegebied De Rhederlaag heeft schitterende fietspaden met mooie doorkijkjes en vergezichten. Zeker met het natuurgebied de Veluwe op de achtergrond is dit zeer de moeite waard!

De Liemers
Daarnaast heeft het landelijke gebied van de Liemers nog de charme van het echte boerenleven. Fietsen langs de weilanden met koeien, de geur van pas gemaaid gras of het ruisen van maisbladeren in de wind is een ontspannen en prettige manier om van het platteland te genieten.

Doesburg
U kunt er ook voor kiezen om naar de mooie kerktoren van Doesburg te fietsen. Deze schitterende kerktoren wijst u de weg naar het hanzestadje Doesburg. Dit stadje met vele oude gebouwen zoals De Waag (bj. 1447), het stadshuis (bj. 1237) en nog ruim 160 andere rijksmonumenten vormt een zeer leuk doel om naar toe te fietsen.