Het nieuwe manegedak

Nieuws


De grote renovatie van het manegedak

13 MAART 2016 - Maandagochtend 7 maart rond 6.30 zijn de paarden met mooi weer de wei in gegaan met lekker veel extra hooi, omdat er nog niet genoeg gras is voor ze. De werkmannen arriveren. De stal is helemaal leeg en wordt in plastic gelegd, zodat er geen asbest op de bodem komt. Het terrein wordt afgezet. En de maanmannetjes gaan aan het werk. Al gauw ontstaat er een groot gapend gat.
Tot ’s avonds laat werken ze door, het hele manegedak ligt eraf. Alleen de kantine gedeeltes doen ze op dinsdag.

Dinsdag in de namiddag wordt alles vrij gegeven. Ook dan gaat Alexander, meteen weer aan de slag tot ’s avonds laat elektrisch omleggen, balken vervangen. Dak steenmarterproef maken. Nog heel wat extra klusjes.
Woensdag ochtend 7.00 komt er een enorme grote kraan om de nieuwe platen erop te leggen. De dag begint winderig en het is een hele kunst om de platen op de plek te krijgen. Maar ze gaan als een speer. Donderdag in de namiddag wordt de laatste plaat er door de kraan opgelegd.

Vrijdag komen er weer eens 5 extra werkmannen om de grote lichtkoepel in de nok te monteren.
Zaterdag komen de zonnepanelen er op en zal alles worden afgewerkt en worden opgeruimd en kunnen de paarden hun nieuwe onderkomen als eerst inwijden.

Alles lijkt helemaal op schema te lopen en kunnen we wel vaststellen dat we jullie allemaal vanaf maandag 14 maart weer kunnen verwelkomen onder een splinternieuw dak.
Er is met heel veel man heel hard aan gewerkt, we hopen er nu weer voor jaren tegenaan te kunnen.
Bedankt werkmannen voor al jullie inzet.


TERUG NAAR NIEUWS